НАЙ-НОВИ:

Габриел за Шенген: България не тропа с юмруци по масата

Премиерът Бойко Борисов работи много по въпроса за разширяването на Общността, посочва еврокомисарят

[ad id=”263680″]

“Твърденията на евродепутат Ска Келер, че няма комуникация между ЕК и България са неверни. Диалог има още от самото начало и ЕК не е открила никакви проблеми в новия план за Пирин. Трябва да се чуе мнението на всички. Ска Келер получи и много ясен отговор в европарламента от премиера.” Това каза в сутрешния блок на бТВ българският еврокомисар Мария Габриел по повод участието на евродепутатката Ска Келер в протестите срещу строежа на втори лифт в Банско.

[ad id=”218001″]

“Относно Западните Балкани трябва да бъдем реалисти. И в Стратегията за Западните Балкани сме отбелязали, че страните могат да станат членки на ЕС, ако покрият всички критерии. Ако това се случва, тогава можем да говорим за хоризонт 2020-2025 година. Премиерът Бойко Борисов работи много по този въпрос. На региона се дава шанс и перспектива. Това е силата на европейската интеграция. Трябва да се даде възможност на хората да почувстват този шанс. Регионът трябва да се превърне в източник на перспектива за хората. Тук е главната роля на България и тя се вижда много отчетливо в последните месеци”, категорична беше Габриел.

[ad id=”218548″]

“Турция за нас е стратегически партньор. Трябва да водим диалог. Срещата във Варна показва, че никоя от двете страни не печели, когато диалогът е замразен. Безвизовият режим и спазването на върховенството на закона, както и зачитането на човешките права в Турция са неразривно свързани. Ключовата дума е диалог”, повтори еврокомисарят.

[ad id=”236480″]

“Знакът на Марк Рюте беше, че трябва да продължим напред. България не тропа с юмруци по масата и не извива ръце. България показва, че е надежден партньор. Няма основания България да не е в Шенген. От три години ЕК и европарламента повтарят това, но в Съвета на ЕС нещата седят по друг начин”, разкри Мария Габриел. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
За едни 54 стотинки на човек, които ще спечелим по…