НАЙ-НОВИ:

В ЮАР арестуваха един от убийците на Стоян Балтов в дискотека “Амнезия”*

Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция на задържания Вили Георгиев

[ad id=”225664″]

След отправено искане за екстрадиция от главния прокурор Сотир Цацаров, един от убийците на студента Стоян Балтов е задържан в ЮАР, съобщиха Канал и други медии, позовавайки се на информация от прокуратурата.

Там е задържан Вили Георгиев, български гражданин, признат за виновен в умишлено умъртвяване на студента Стоян Балтов през 2008 г. в дискотека “Амнезия“ в Студентски град. Георгиев е осъден на 18 г. затвор при първоначален „строг“ режим от Софийски апелативен съд.

Присъдата на Георгиев е потвърдена от ВКС. Наказанието не е приведено в изпълнение, тъй като лицето се е укрило. В хода на издирвателните действия е установено местонахождението на Георгиев е в ЮАР.

[ad id=”263680″]

По повод на тази информация, през 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра правосъдието на ЮАР. На основание на молбата, българският гражданин Вили Георгиев е задържан. Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 г. от съда в гр. Порт Елизабет, ЮАР.

След приключване на производството министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в България.

*19-годишният студент по „Фармация” Стоян Балтов бе убит на 5 декември 2008 година пред дискотека „Амнезия” в Студентски град в София, след като негови връстници го пребиха зверски. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
"Премиерът Бойко Борисов да обясни срива в електронните системи в…