В Стара Загора издирват кой подхвърли отровени бисквити на детска площадка и уби едно куче

Районна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за проявена жестокост и убийството на куче, причинени със средства, опасни за живота на хора и животни и по особено мъчителен начин за животното.

Досъдебното производство е образувано след извършена проверка по постъпили писмени сигнали.

Установено е, че на 28.06.2019 г., в парк „Митрополит Методи Кусев“ (Аязмото) в Стара Загора, гражданин разхождал домашния си любимец . След като се прибрали вкъщи, състоянието на животното рязко се влошило. При потърсена помощ от ветеринар се установило, че кучето е отровено. По-късно животното починало, а собствениците подали сигнал в полицията.

Полицейските служители извършили проверка на място в парка, където в близост до детска площадка намерили разпръснати бисквити, за които има съмнение, че са били залети с отровно вещество или в тях е било поставено такова, което кучето е изяло. Била е назначена химическа експертиза, която да установи веществото, предизвикало смъртта на животното, ветеринарно-медицинска експертиза и др.

Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и събиране на писмени доказателства.


image0 (9K)