В Раднево се проведе Първият шахматен турнир Мемориал „Марин Станковски“

Днес в спортната зала на стадион „Миньор” се състоя Първият шахматен турнир Мемориал „Марин Станковски”, който се проведе в памет на дългогодишния председател на клуба. Състезанието бе организирано от местния ШК „Марица-изток” с председател Мирослав Митев и финансовата подкрепа на Община Раднево.
Надпреварата откри Д-р Теньо Тенев-Кмет на Община Раднево, който пожела успех на участниците и турнирът да се превърне в традиционен.
В него се включиха над 160 състезатели на различна възраст, които в продължение на няколко часа се бориха за наградите.
Победител в А турнира и носител на купата Мемориал „Марин Станковски” стана Международният майстор Сашо Николов. От възпитаниците на ШК „Марица-изток” най-добро класиране регистрира Емил Тилев, който е първи до 14 години, трети до 8 години е Денис Динев, а Божидар Тилев е четвърти до 10 години. А в класирането за местните състезатели първа е Мериан Куртева. Отличията връчи зам.-кметът на общината Светослав Маринов, Мирослав Митев и дъщерята на Марин Станковски – Адриана.
Почетни плакети от клуба получиха градоначалникът, неговият заместник и дългогодишните приятели шахматисти на Марин Станковски, с които са играли на не един и два турнира.


image0 (9K)