В община Стара Загора спират приема на документи за саниране

Преустановява се приемът на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране. Това се съобщава в писмо на регионалния министър Николай Нанков до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съобщиха  от пресцентъра на Общината.

[ad id=“237001″]

В писмото се уточнява, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране. Към настоящия момент не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, поради което от ведомството считат, че е необходимо да бъде преустановен приемът на заявления и прекратено приемането на документи на сдружения от общинската администрация.

[ad id=“236999″]

След приключване на всички дейности по обновяването на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност ще бъде подновен приемът на документи, се посочва още в писмото.


image0 (9K)