НАЙ-НОВИ:

В Ирландия регистрационните табели от Източна Европа са широко разпространени

Използването на регистрационни табели от Източна Европа е широко разпространено сред ирландските транспортни компании. Това заяви министърът на правосъдието Чарли Фланагън, цитиран от ирландските медии.

Камионът с варненска регистрация, в който в сряда във Великобритания бяха открити телата на 39 души, е собственост на ирланската Global Trailer Rentals. Тя го е отдала под наем на друга фирма на 15 октомври.

Междувременно британските власти започнаха аутопсиите на част от 39-те жертви, открити край град Грейс, на 30 км от Лондон.

31 мъже и 8 жени, намерени в хладилния камион, бяха идентифицирани като китайски граждани от британските власти в четвъртък, но посланикът на Пекин в Лондон заяви, че националността им предстои да се установи.

В четвъртък вечер 11 от жертвите са откарани в болница в Челмсърд в четвъртък вечерта. Китайското посолство е изпратило екип, който да помага за установяването на самоличността на жертвите, съобщава БиБиСи.

Говорител на полицията в графство Есекс, където беше намерен камионът с българска регистрация, заяви, че разследващите престъпление са получили допълнително време за работа, като задържането под стража на шофьора на камиона Мо Робинсън е удължено с 24 часа.

Според полицията предната част на камиона с шофьорската кабина е пристигнала в неделя от Дъблин през пристанището Холихед в Уелс, докато каросерията – от Белгия в сряда, малко след полунощ през пристанището Пърфлийт. Около час по-късно е подаден сигнал за намерени в него хора.

www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Заедно с Нептун и Уран, обратният ход на планетата настъпва…