НАЙ-НОВИ:

В Гърция и в други европейски държави са в сила строги мерки срещу разпространението на COVID-19

Нови строги мерки срещу разпространението на коронавирус COVID-19 се въвеждат в Гърция до 16 март.

Не се променя условието за влизане в страната – отрицателен тест за коронавирус и една седмица карантина.

На разстояние до 2 километра от дома се позволява пазаруване на хранителни стоки. Когато излизате от дома си, трябва да носите със себе си декларация или други документи, които доказват, че сте напуснали жилището си поради крайна необходимост.

Придвижването по работа е позволено само с официален документ от работодателя.

Спортуване е възможно по час на ден и то пеша, като не е позволено до парковете да се пътва с кола.

Вечерен час от 19:00 часа до 5:00 часа ще е в сила за областите с код “тъмно червено”, където заразените са висок процент. Сред рисковите райони са Атика, Солун, голяма част от централна Гърция и островите в Егейско море.

Строг полицейски час е в сила и в Словакия. Хората нямат право да напускат домовете си от 20.00 до 5.00 часа сутринта. Разрешава се излизането само при нужда от пазаруване или посещение на лекар.

А в Германия – след тежки преговори с лидерите на федералните провинции, канцлерът Ангела Меркел обяви, че ограниченията ще бъдат в сила за още поне 3 седмици.

В почти цяла Германия училищата са затворени. Не работят и магазините за стоки, които не са от първа необходимост.

Германските власти решиха от следващата седмица да отпаднат някои ограничения и да отворят магазините в райони, които регистрират под 50 нови случая на заразени, на 100 000 души население.

На по-късни етапи ще бъдат отворени терасите на ресторантите, музеите и спортните центрове. До 28 март в страната ще действа план за поетапно отваряне, но само в районите, които са ниски нива на заболеваемост.

 

 

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Бюрата по труда отново приемат документи за лятна ваканционна заетост на…