НАЙ-НОВИ:

В Гърция въвеждат промени, които засягат и много българи

Променя се данъкът върху недвижимите имоти в Гърция, който е задължителен и за българите, които имат собственост в южната ни съседка, информира БНР. До края на този месец те ще получат информация за сумата. Има и райони, в които данъкът не се увеличава, а се намалява.

[ad id=”225664″]

До края на месец август всички собственици на недвижими имоти в Гърция ще получат уведомителни писма за сумата на данъка. Това обявиха от Министреството на финансите в Атина.

Около един милион от собствениците ще платят по-висок данък – до 200 евро. За повечето от тях увеличението е в рамките на 50 евро. Около 23% от собствениците тази година получават писма с леко намаление на данъка в сравнение с миналата година, което е свързано с района на имота и неговата стойност. Повечето от тези имоти се намират в Северна Гърция.

[ad id=”263680″]

Не се променя стойността на данъка за 62% от собствениците. Той се изплаща на пет равни вноски, като първата е до края на септември, а последна – януари следващата година. Политиката на правителството е в следващите години да се намали данъкът върху по-скромните имоти и да се увеличи този за по-скъпите. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Общински съвет Стара Загора удължи до 7 септември 2018г. процедурата…