НАЙ-НОВИ:

В Гърция вече ни броят питиетата в хотелите

В Гърция вече карат туристите да заплащат за редица неща, които преди са били безплатни. Това разказват българи, които са посетили през това лято нашата южна съседка, пише “Телеграф”.

Гърците вече ни броят питиетата. Много от хотелите в Халкидики са въвели ограничение до 8 “малки” водки или ракии на човек, дори да сме на база “ол инклузив” (“all inclusive”).

“Това важи само за високоалкохолните напитки като водка, узо, джин, уиски. Ако искаш да пиеш повече от осем чашки с вечерята например, трябва да си платиш допълнително”, разказаха туристи. Има и хотели, в които забраната за 9-а чашка все още не е въведена и летовниците пият колкото си поискат. Въпреки това там барманите водят статистика кой колко е изпил. Те отбелязват в специални таблици консумацията на алкохол. “Записваха си поръчаните питиета от всеки с чертички, като в каубойските барове”, разказват българи.

Наши туристи се оплакаха и от политиката с чадърите на плажа в курорта “Неа Потидеа” в Халкидики. Там, за да “ползваш сянката”, трябва да платиш минимум 3,5 евро консумация от бара. Цената е на човек. Това означава, че за един чадър двама души броят поне 7 евро за кафета, бира или безалкохолни.

Оказва се, че това не дава гаранция, че чадърът е ваш за през целия ден на плажа. “Персоналът, който отговаря за чадърите, дебне кога ще отидеш на обяд например. Сгъват ти кърпата, която си оставил под чадъра, прибират я някъде при себе си и настаняват други хора под сянката. Така на практика един чадър се продава по няколко пъти за един ден. Освен това не дават и касови бележки за поръчката”, жалват се наши туристи.

В хотелите гърците въвели пък такса “телевизор”. Който иска да гледа, трябва да се бръкне по 5 евро на ден, за да му дадат дистанционното. Същата е тарифата и за ползването на климатик.

“Телеграф” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Срокът за подаване на документите е 13 септември тази година…