НАЙ-НОВИ:

В болница “Тракия” вече има комбиниран тест, който различава Covid от грип А и Б за 15 минути

Вирусологична лаборатория към МЦ Трета поликлиника в Стара Загора разполага с нов комбиниран тест за антигени, предназначен за скрининг и откриване на ранна коронавирусна и/или грипна инфекция, съобщават от болница “Тракия”.

Комбинираният бърз тест за Covid-19, грип А и В е бърз хроматографски анализ за качествено откриване на антигени на вируса на SARS-COV-2, грип А и грип В, налични в човешката носоглътка. За целта се взима проба с назофарингиален тампон, точно както при PCR тестовете.

Разликата при двата теста е, че новият тест е бърз – в рамките на 15 минути прави бърза диагностика на трите вируса. Той обаче притежава нужната чувствителност, специфичност и точност. Резултатите от този бърз тест съвпадат на 91% с резултатите от PCR тестовете.
Така, ако сте били в контакт със заразен пациент, не се чувствате добре, или просто за спокойствие – заповядайте в двора на МБАЛ „Тракия” – Парк ( над стадион „Берое”).

Цената на изследването е 45 лв.

Работното време на пунктовете за вземане на проба за комбиниран тест или за PCR тест е от 8 до 17 часа всеки делничен ден, а в събота от 8,30 ч. до 12.30 ч. в двора на Болница “Тракия” – Парк. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Семейният живот има всичко необходимо за щастие: радост, смях, емоции…