НАЙ-НОВИ:

Вярвам в Бог и в Президента на Република България!

Вярвам в Бог и в Президента на Република България!

От името на всички дарители, съмишленици и приятели на Православието – благодаря на Дирекция “Канцелария” към администрацията на Президента за подкрепата на каузата: Построяване на православен параклис в м. “Голямата черква” край с. Стоян Заимово, община Чирпан.

Вярваме, че общинската управа ще вземе мъдро решение, не както ние искаме, а в полза на православните християнски ценности и гласуваното ни място за строеж през 2015 г. ще бъде дарено на митрополията, с оглед бъдещето на храма.

Благодаря на всички дарители – интелектуалци и творци от страната и чужбина, които подкрепиха инициативата ни, на децата от детска градина “Слънце”, училище “П. К. Яворов”, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, на пенсионерските клубове и миряните от църквата “Св. Възнесение Господне”, на всички знайни и незнайни дарители, благодарение, на които сме събрали повече от 6 хил. лева и имаме готовност да започнем изграждането на храма.

Този параклис е символ на нашето духовно Възраждане, не само защото ще бъде построен на свято място, на което е имало седем черковища и манастира, но и защото връща даровете на Духа и възкресява забравените морални ценности на предците ни.

Банкова сметка за дарения на Храм “Св. Пантелеймон” е:
BG 50 UNCR 7000 15 23 08 58 95

Благодаря и на всички медии, които през годините отразяваха случая:

в-к “Стандарт”, “Монитор”

сайтовете: Зарата, Свети места, Стара Загора,

тв Скат, кт Чирпан и в-к “Чирпански новини.

Златка Колева

Параклисът край с. Стоян Заимово очаква своите дарители

Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Даваме още 600 000 лв. за организирането на събития за…