Вяра Лозанова и Иван Костадинов са жертвите на адската катастрофа край Ихтиман

Пловдивчанката Вяра Лозанова и Иван Костадинов от София са загиналите в самолетната катастрофа край Ихтиман. Днес преди обед  малък  самолет се е разби на запад от Ихтиман посока Черньово, където има летище за наемане на самолет.  В 11.32 е получен сигнал, че самолет е паднал и се е запалил.

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а жената е била спътничка.

По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва.

Вяра Лозанова е механик в 24- та Авиационна база – Крумово. Тя е един от любимите членове на екипа на авиобазата. Колегите й я  красивата Снежанка на българските ВВС. Макар и жена в тази типично мъжка професия, казват, че е сред най- добрите специалисти на Кугър, Ми-17 и Ми-24. Дамата прекарвали много време и на летището край Белозем, тъй като е и пилот от  леката авиация. Нейни приятели твърдят, че е увлякла десетки последователи, показвайки им свободата, която дава летенето.

Иван Костадинов, който е пилотирал самолета, е инженер – конструктор във фирма „Иновас“, която се занимава с производство на оборудване от пяна. Летенето е неговата страст, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната.

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си страст и често са летели заедно, показват снимки в публичните им профили в социалната мрежа.

Профилите във Фейсбук на двамата загинали са залети от съболезнования.


image0 (9K)