НАЙ-НОВИ:

Вяра Анкова поема ръководен пост в Нова телевизия

Досегашният генерален директор на БНТ Вяра Анкова вече ще заема ръководен пост в Нова телевизия. Анкова ще е генерален директор “Информация” в Нова, както и член на Мениджърския съвет. Това съобщиха официално от една от двете най-големи частни телевизии в България, пише actualno.com
“Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на NOVA и ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията от 9 октомври 2017 година”, съобщават от Nova Broadcasting Group.

[ad id=”226585″]

“Вярвам, че заедно ще работим в посока утвърждаването на Нова телевизия като предпочитан източник на информация на всички възможни платформи в портфолиото на компанията”, сподели Вяра Анкова.
Вяра Анкова започва кариерата си през 1991 г. в отдел “Обмен за чужбина” на БНТ, след което преминава в съботно-неделния сутрешен блок като репортер и редактор на известното предаване “Добро утро”. Три години по-късно става водещ на централната емисия “По света и у нас”. От 2004 г. до 2010 г. е директор на “Новини и актуални предавания” към дирекция “Информация” на БНТ.
Същата година става 21-вият Генерален директор на Националната телевизия, а през 2013-а година е преизбрана на тази позиция за втори мандат, който се проточи една година повече, отколкото трябваше да е по закон.
Вяра Анкова е завършила Софийския университет “Св. Св. Климент Охридски” със специалност “Английска филология”. Има специализация по журналистика в САЩ, както и в британската медийна мрежа BBC. Била е чуждестранен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата “World Report” За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Отново измамена 84-годишна жена с 9000 лева. Тя била заблудена…