НАЙ-НОВИ:

Върховният съд отмени лимитите на болниците

Върховният административен съд обяви за нищожно решение на Надзорния съвет на Здравната каса от 2015 г., с което бяха определени лимитите на лечебните заведения

[ad id=”225664″]

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според Центъра за защита правата в здравеопзването заради лимитите касата е удържала 52 милиона лева на болниците, които не са платени и до момента.

В същото време, здравният министър се среща с директорите на областните болници в страната. От сдружението им съобщиха пред БНТ, че ще обсъдят с Кирил Ананиев възможностите за допълнително финансиране и мерки за справяне с недостига на лекари и медицински сестри.

Вчера медиците от 23 общински болници спряха работа за един час, протестирайки под мотото “Спрете унищожаването на общинското здравеопазване”.

[ad id=”263680″]

Лекарите настояха за адекватни мерки за спасяване на общинското здравеопазване от тежкото му финансово състояние – 30 млн. лева целева субсидия от републиканския бюджет.

Те искат и спешно изплащане на надлимитната дейност за последните две години и половина и коригиране на цените на клиничните пътеки с поне 30%. Така ще се компенсира трикратното увеличение на минималната работна заплата. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Иван Бандаловски е второто ново попълнение на „Берое“ за 2018…