Външно министерство с важна препоръка към българските граждани

Израелската армия ликвидира високопоставен командир на екстремистката групировка „Ислямски джихад“.

Баха Абу ал Ата е убит при въздушен удар срещу дома му в Ивицата Газа. Той е обвинен от Израел, че е наредил да бъдат извършени серия от терористични  атаки.

В отговор палестински екстремисти от ивицата Газа изстреляха „значителен“ брой ракети срещу Израел, съобщи говорител на израелската армия. Ракетите са ударили южната част на Израел. Предупредителни сирени са задействани в Тел Авив, няма съобщения градът да е засегнат. Поради усложнената обстановка в региона от българското Външно министерство препоръчват временно да не се пътува в Израел. Всички български граждани на територията на Израел да имат предвид, че не се препоръчват посещенията на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, както и на Голанските възвишения.

Посолството на България в Тел Авив е затворено за посетители.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или на мобилните номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.


image0 (9K)