Външно министерство отправи предупреждение към българите, които пътуват от и за Гърция

Министерството на външните работи предупреждава за възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на границата с Гърция при пункта Кулата-Промахон. Гръцки фермери планират протест и блокиране на движението в района. Очаква се шествието да започне в 14 часа. Проблеми се очакват и по пътищата край град Серес.

Българските гранични власти са информирани за подготвяния протест и не изключват границата да бъде блокирана с жива верига. Най-вероятно протестиращите ще дойдат на място с леки автомобили, защото в граничната зона е забранено разполагане на земеделска техника.

Дежурните екипи на „Гранична полиция“ информират пътуващите към южната ни съседка за очакваните проблеми с придвижването в района около граничния пункт. Следобед трафикът към България от Гърция става много интензивен.

Към момента няма информация за готвени протести на другия граничен пункт в района – „Илинден-Екзохи“, предаде БНР.

В Гърция днес са организирани протестни демонстрации и символични блокади на граничните пунктове с България и Македония. Причината – дебатите и гласуването в гръцкия парламент по ратификация на Преспанското споразумение за новото име на Македония. Опозиционните партии го определиха като „вредно“.


image0 (9K)