НАЙ-НОВИ:

Възможно ли е да съществуват места на планетата без вирус и карантина?

Много държави вече затвориха границите си и наложиха забрана за влизане на чуждестранни граждани заради пандемията на коронавирус. Въпреки това все още има места на планетата, които в момента нямат официално потвърдени случаи на инфекция, пише The Sun.

Всички европейски страни досега са потвърдили случаи на коронавирус. Но някои острови в Гърция и Португалия в момента остават “чисти”. Сред тях: гръцкият Корфу, Санторини, Миконос и португалската Мадейра. Друго нещо е, че туристите днес нямат възможност да влязат в тези популярни и безопасни туристически места. И двете страни са ограничили влизането от чужбина и внимателно наблюдават движението във вътрешността.

На места в Карибите има и цели острови, които са успели да избегнат разпространението на вируса. Те включват Ангуила и Британските Вирджински острови.

Експертите отбелязват, че наложените забрани за пътуване имат отрицателно въздействие върху туристическата индустрия в Европа.

Тиери Бретон, европейски комисар по въпросите на вътрешния пазар, заяви, че финансовите загуби на индустрията на континента са приблизително 1 милиард евро на месец. Туризмът се срина на всички континенти, където индустрията носи милиони долари на местната икономика. Така в Канкун и Ривиера Мая в Мексико нивото на заетост в туристическия бизнес намалява с 51%.

В момента коронавирусът е потвърден в 180 страни по света. Лидери по брой заболявания са Китай, Италия, САЩ, Испания и Германия. В Европа голям брой случаи има и във Франция, Швейцария и Великобритания. Последната европейска държава, която дълго остана свободна от заразяване, беше Черна гора.

pochivka.blitz.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Представителят на турския специализиран Научен съвет проф. д-р Мехмет Джейхан…