НАЙ-НОВИ:

Във Франция трима души починаха от “студен шок” при влизане в морето

Трима души са починали във Франция от “студен шок” при влизане в морето, съобщават британски медии.

70-годишен мъж е получил сърдечен удар на плаж в Марсилия. Други двама – 62-годишна жена и 75-годишен мъж – са починали в същия регион при подобни обстоятелства, информират местни медии.

“Студеният шок” може да настъпи, когато човешкото тяло е подложено на внезапно падане на телесната температура. Това може да стане, когато човек е изложен на много високи температури и реши да се потопи в ледено студена вода. Това води до внезапно свиване на кръвоносните съдове, което директно засяга сърцето. Обикновено това не е фатално, но може да доведе до фатален край при хора със сърдечни проблеми.

Лекари ни съветват да влизаме постепенно в морето, когато е много горещо.

Жегите в Европа са в резултат на климатична система над Атлантическия океан. Тя създава високо атмосферно налягане над региона, което води до пренос на горещ въздух от Северна Африка и Испания.

Южна Франция е най-засегната от горещата вълна. Метеоролозите очакват към края на работната седмица температурите да се покачат до рекордните 45 градуса по Целзий.

Много високи – за юни, температури се очакват и в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Дания, Люксембург, Холандия, както и в Швейцария. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
20-годишен младеж загина, а негов връстник е с опасност за…