НАЙ-НОВИ:

Въвеждат строги правила за аквапарковете по морето

Комисията за защита на потребителите  започнаха проверки на туристическите обекти по Черноморието.

[ad id=”225664″]

Проверките обхващат и водните пързалки в аквапарковете по морските ни курорти.

Деца с дълги коси няма да имат право да се пускат по атракционите, освен ако не носят гумена шапка. С цел безопасност ще се следи и дали се спазва достатъчно време между отделните спускания по пързалките.

[ad id=”263680″]

“Има набор от задължителни изисквания, които трябва да бъдат спазени, за да може да се гарантира безопасността – най-вече на децата, когато ползват такива съоръжения. Те ще трябва да бъдат изведени на информационно табло, за да предизвикат вниманието на родителите”, коментира в студиото на “България сутрин” по BULGARIA ON AIR председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Той обясни, че на първо място тези табели трябва да показват максималния брой ползватели на съоръжението, минималната и максималната възраст на децата, които могат да го използват. Непременно трябва да има ограничение за теглото, а дрехите, които носят не трябва да имат свободни връзки и краища, защото могат да се закачат и по този начин да създадат предпоставки за инцидент.

[ad id=”236993″]

В началото на юни българче загина в морски курорт в Турция заради удар в корема от друго дете, спускащо се веднага след него по пързалката. Родителите обвиниха аквапарка в липса на спасители, които да следят времето между отделните спускания.

image1 (9K)

Собствениците на водни пързалки у нас ще бъдат задължени да осигурят поне един спасител, който да контролира спусканията. А за да не се стига до инциденти всяко дете ще получава инструкции.

BULGARIA ON AIR Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На 29.05.2018 г. в ОДМВР – Стара Загора е получено…