НАЙ-НОВИ:

Всеки ден горете дафинов лист в дома си

Едва ли има домакиня, която да няма дафинов лист в кухнята си. Той е повече от необходим за приготвянето на различни месни и постни ястия, маринати и сосове.

В някои домове обаче тази изключителна подправка се използва не само за вкусни манджички. Може и да ви се струва странно, но някои дами я палят всеки ден. И в това няма нищо случайно.

Дафиновият лист съдържа микроелементи, които помагат при лечението на настинки, повишават имунитета и други често срещани заболявания.

Не е нужно да го запарвате или да си правите чай от него. Достатъчно е просто да го запалите, за да може ароматът и етеричните масла, които се съдържат в него, да се разпространят из цялата къща.

От древни времена хората са забелязали, че миризмата на дафиновия лист, особено при изгаряне, изпълва помещението със свежест и елиминира неприятните аромати.

Освен това хората са вярвали, че той прогонва злите духове и лекува болните. И са били много прави. В стая, изпълнена с аромата на дафинов лист, главата престава да ви боли и става много по-лесно да дишате.

Ароматът на дафинов лист помага за облекчаване на напрежението, стреса и безсънието. Достатъчно е да изгорите само един лист в стая, в която има човек с настинка, за да я изчистите от патогенните микроби.

За да прочистите къщата си, трябва само да запалите един лист и да обиколите всички помещения с него. Димът ще се разпространи из стаите, прочиствайки ги и изпълвайки ги с полезни вещества. Достатъчно е дафиновият лист да гори 10 минути, за да прочистите стаята.

Горенето на дафинов лист допринася и за нормализиране на психологическата атмосфера в къщата и спомага за установяване на хармония в отношенията. Освен това има обезболяващ ефект и помага за справяне с астматичните пристъпи и липсата на кислород.

Запаленият дафинов листа прогонва нежелани гости като хлебарки и други насекоми – те бягат от него като дявол от тамян. Миризмата на изгоряло листо върху човека оказва релаксиращ ефект.

Привържениците на алтернативната медицина пък използват този ритуал за мъжка сила. А китайците вярват, че по този начин ще привлекат само добри новини в къщата.

Маговете и езотериците също извършват този ритуал. Казват, че той може да помогне на човек да забогатее и да се отърве от негативната енергия и проблемите си.

И не се притеснявайте, че ще навредите на семейството си. Миризмата му е полезна както за деца, така и за възрастни!

jenata.blitz.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Соня Янкова, определяна за принцесата в „Хелс Китчън”  не излиза…