НАЙ-НОВИ:

Връчиха едни от най-престижните награди в света на киното

Филмът “Тя” на холандския режисьор Пол Верховен продължи да трупа награди от двете страни на Атлантическия океан. Трилърът спечели в Париж две награди “Сезар” – за най-добър филм и за най-добра актриса (Изабел Юпер).

rsz_izabel_iuper

С 11-те си номинации “Тя” и изпълнителката на главната роля Изабел Юпер бяха фаворити при раздаването на “Сезар”-те. Филмът вече спечели награда “Златен глобус” за най-добър чуждоезичен филм. За същата роля Изабел Юпер е номинирана и за “Оскар”. Най-престижните награди в света на киното ще бъдат раздадени в неделя.

Канадецът Ксавие Долан, който е едва на 27 години, спечели награда “Сезар” за най-добър режисьор за “Това е само краят на света”. Филмът за умиращ актьор, който се връща в родния си град след 12-годишно отсъствие, спечели още два “Сезар”-а. Те са за най-добър актьор – Гаспар Юлиел и за монтаж.

“Това е само краят на света” вече спечели Голямата награда на кинофестивала в Кан миналата година. Във филма участват плеяда френски звезди – Марион Котияр, Венсан Касел, Леа Сейду и Натали Бей. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Неизвестен злосторник е срязал и четирите гуми на лек автомобил "Опел…