Волейболистите ни се разправиха и с Израел

Българският национален отбор по волейбол се справи с лекота с Израел, побеждавайки с резултат 3:0 в последен мач от квалификационния турнир за Евро 2021  Първият гейм беше в полза на момчетата на Силвано Пранди, след 25:20, а вторият – 25:21. В третия гейм нещата бяха малко по-завързани, но резултатът все така убедителен – 25:23 България вече си беше осигурила участие на европейското, след като записа 3 поредни победи до момента в турнира.

Тимът ни стартира със самочувствие, показа добра игра на всички елементи. Първоначалното равенство бе изместено от превъзходството на българите, които поведоха с 18:13. Лекотата в действията на нашите се запази и взехме безпрепятствено първия гейм. Във втория Пранди първоначално остави същия състав на игрището. Волейболистите ни запазиха концентрация, съхраниха ритъма си и отново имаха водеща роля. Още от началото те взеха аванс и не дадоха шанс нещо да се промени. До края на гейма Пранди пусна централния блокировач Стефан Чавдаров, който направи добро включване, а нашите поведоха с 2:0.

Лек спад се получи в трета част, когато се натрупаха няколко непредизвикани грешки и Израел поведе с 8:4. Домакините, показаха добри изяви и продължиха да водят до 10:6. Постепенно обаче националите ни отново се стабилизираха и изравниха при 14:14, а на игрището се появи и младокът Алекс Николов на мястото на Скримов. След равенството 18:18 България взе преднина и поведе с 21:18. Разликата бе достатъчна и въпреки всички опити на домакините за стопяване на пасива „лъвовете“ затвориха гейма и мача с чиста победа.

 

Най-резултатен за победата бе Цветан Соколов с 16 точки (1 ас), 12 точки добави Аспарух Аспарухов. С 10 точки завърши Алекс Грозданов (2 аса, 1 блокада). За Израел Тамир Ершко бе над всички с 14 точки (1 ас, 1 блокада).


image0 (9K)