Волейболистите ни започнаха с победа в олимпийските квалификации

България изненадващо срещна трудности в първия си мач от олимпийските квалификации за Токио 2020, но все пак победи Египет с 3:1 гейма (25:11. 33:31, 19:25,  25:19).

„Лъвовете“ зпочнаха добре срещата, като обелязаха 2 поредни точки, а грешка в подреждането на египтяните позволи на нашите да поведат с 5-2.

Триточковата разлика се запази докато не дойде ред за сервисa на Соколов, а при него националът ни едва не счупи ръцете на египетския посрещач за  8-4.

Момчетата на Силвано Пранди запазиха комфортната си преднина, а след поредица от успешни офанзиви на Соколов и разконцентрирана игра на мрежата от Египет резултатът набъбна до 16:9.

Флот сервисът на Гоцев продължи да затруднява посрещането на африканците, а добрите български блокади обезсмислиха частта за гостите.

Гоцев продължи серията си докато не се стигна до 21:10 за България. След това на сервис застана Соколов и докара резултата до геймпойнт, който бе спечелен след блокаут при резултат 25:11.

Египтяните започнаха втория гейм с две поредни точки, но отговорът на „лъвовете“ не закъсня и те изравниха бързо. След това Цветан Соколов сбърка, като прати сервиса си в аут, но Сеганов възстанови паритета след концентрирана игра на мрежата.

След успешни атаки се стигна до резултат 7:5. Гостите все пак стигнаха до равенство, но равенството не се задържа дълго и след три поредни точки за българския тим една, от които сътворени след елегантна игра на Ники Пенчев резултатът набъбна до 14:11 в наша полза.

Триточковата разлика се задържа до 18-ата точка, когато гостите се върнаха в гейма и дори излязоха напред в резултата при 19:18. Грешките при сервисите на Египет не им позволиха да се откъснат, а след блок аут при атака на Скримов „лъвовете“ си върнаха водачеството в резултата. В своя край геймът вървеше точка за точка. Египтяните на три пъти успяха да блокират забивки на Цветан Соколов.

Борбата за частта стигна до резултат 31:31, но на сервис застана Гоцев, който с флота си разконцентрира африканците, а с блок на Йосифов нашите успяха да спечелят този маратонски гейм при резултат 33:31.

В третата част Египет успя да излезе начело в резултата с 2 пункта. Българският блок не действаше по най-добрия начин, а с напредването на гейма Египет увеличаваше уверено преднината си и успя да затвори частта при 25:19.

Четвъртия гейм отново започна колебливо за волейболисте ни, но те наваксаха  изоставане от 2 точки като дори и поведоха с 5:3. Но отново се стигна до изравняване, като блокадата на Египет започна да действа. Именно блока се оказа оръжието на нашите да завоюват 12-ата си точка, а след нея последва още една дело на Соколов, който изстреля топката в ръцете на египетски блокировач за блок аут и резултатът стана 13:11 за България.

Все пак логичното се случи и забивките на Соколов и Скримов не намериха отговор от африканската защита и таблото показваше 20:15. До края „лъвовете“ не изпуснаха инициативата и спечелиха гейма  с 25:19, а с това и мача.

След изиграването на днешните срещи Бразилия /3:0 гейма/ и България /3:1 гейма/ имат по една победа, докато Египет /1:3 гейма/ и Пуерто Рико /0:3 гейма/ с по една загуба.

Утре турнирът продължава с нови два мача. От 17.00 часа Бразилия играе с Египет, а от 20.30 часа България среща тима на Пуерто Рико.

Двубоите ще можете да гледате по БНТ 3 и БНТ 1.


image0 (9K)