НАЙ-НОВИ:

Войната за кметския стол на София започна

Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. Това заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова по повод решението си да се кандидатира за четвърти кметски мандат.

Относно реакцията на премиера Бойко Борисов тя посочи: „Той ме подкрепя и аз му благодаря за това“   „Това решение е мое, подкрепено от моята политическа сила“, заяви тя.   Фандъкова сподели, че е обсъдила намерението си и със семейството: „Това беше най-важният разговор“.

На въпроса какви точно са били думите на Борисов, тя отговори: „Позволете ми да не си спомням точни думи“.

Относно намерението ѝ да се яви на изборите с нов екип тя посочи: „Имаме нужда от нови хора и нова енергия“. „Поканила съм хора, които са експерти в различни аспекти на града“, допълни тя. Листата ще бъде предложена и гласувана на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.   Фандъкова изтъкна, че сменя хората около себе си дори само при накърняване на доверието и подозрение за недобре свършена работа.   На въпрос дали тя маха от екипа си хора, които са били близки с Цветан Цветанов, тя отговори: „Това са интриги, тук не става въпрос близки до кого са, а с какво допринасят“.

Специално за „Графа“ проблеми имаше и в проекта, и в изпълнението и аз никога не съм бягала от отговорност. Аз съм си направила изводите, направила съм си оценка за пропуските“, каза столичният кмет.

„Променихме наредбата за обществените обсъждания, така че, както беше с Борисовата градина, лично присъствах на представянето и участвах в процеса на подготовка на проектите, защото там са големите проблеми“, заяви Фандъкова.

По отношение на това ще липсва ли Цветанов по време на предизборната кампания тя заяви: „В София винаги сме се ангажирали хората, които работим за София“.   „Това е работа, която сме вършили сами, с подкрепата на Изпълнителната комисия. Ще работим активно, имаме тази мотивация. За мен са важни проектите на София“, каза Фандъкова.

По думите ѝ, в новата си програма тя си е поставила три големи задачи – работа за кварталите, малките улици, междублоковите пространства, паркирането.

Втората точка е развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.

На въпроса дали се е притеснила от кандидатурата на Мая Манолова, Фандъкова отговори:

„Не мога да говоря за страх в никакъв случай. Всички  кандидати са сериозни. Местните избори са голямо състезание. Това е изпитът за политиците“.   „Аз мога да коментирам проекти за града, идеи, и в никакъв случай личностите“, подчерта тя.

Относно това дали е учудена от решението на Манолова, тя каза: „Не, мисля, че много отдавна стана дума за това, че ще се кандидатира, че БСП ще я подкрепят, след като тя дълги години беше важен фактор в БСП, че има инициативни комитети“.   „Наистина беше време да кажем на хората какво правим и да покажем какво имаме намерение да правим“, посочи столичният кмет.

На въпрос дали кандидатурата на Манолова е подобна на тази на Румен Радев за президент, Фандъкова отговори, че всичко предстои да се разбере и че Радев не се е ползвал с политическа подкрепа при номинацията си. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Ураганът Дориан причини смъртта на най-малко петима души на Бахамските…