НАЙ-НОВИ:

Внимавайте, когато купувате вода с розов етикет!

 

Близо 80% от потребителите в Северна България не биха купували бутилирана вода, ако тя е преработена.

[ad id=”225664″]

80% от потребителите в Северна България заявяват, че биха спрели да купуват или биха купували единствено по изключение дадена марка бутилирана вода, ако установят, че тя съдържа преработена вода с неясен произход или от водопреносната мрежа.

За цяла България този процент е 70% от потребителите. Резултатите са от национално представително проучване, проведено сред населението в страната през август 2017 г. от агенция за маркетингови изследвания Ноема.

Изследването показва, че българските потребители не обръщат достатъчно внимание на етикетите на продуктите и не са напълно информирани по отношение разликите в предлаганите на пазара бутилирани води, които се отличават по редица показатели.

Розовият цвят на етикета бе наложен като отличителна характеристика на изворната вода в България през последните 10 години. Това показват и данните от изследването, според които близо половината от българските потребители асоциират розовия цвят на етикета на бутилираната вода с изворна вода. 36.4% от хората свързват розовият цвят като символ на това, че водата е подходяща за деца, а 32.2% смятат, че водата с розов етикет е за ежедневна употреба.

[ad id=”263680″]

Важно е да знаем обаче, че не всички води с розов етикет са изворни.

Някои марки трапезни води също използват розовия цвят на етикета, но това съвсем не означава, че те притежават уникалните природни качества на изворните води.

Използването и консумацията на бутилирана вода е въпрос на личен избор, но е важно да бъдем добре информирани какъв продукт купуваме за себе си и за своите близки. Трябва да четем внимателно етикетите, преди да вземем решение за покупка. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"Няма как да си за ратифицирането на документа, въвеждащ третия…