НАЙ-НОВИ:

ВМРО: Не давайте гражданство на турци, отказали се от България! 

Със съобщение до медиите, ВМРО вижда “поредният опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани.”

[ad id=”263680″]

Председателят на ВМРО – БНД и заместник министър председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа “Фейсбук”.

“Обръщам се към народните представители в 44-ото Народно събрание на Република България. Всички ние имаме дълг към обществото да защитим българщината и българския интерес. Именно те са изправени пред сериозно предизвикателство”, коментира в социалната мрежа лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в ЕС. По много причини – исторически, религиозни, културни, традиционни. Преговорите трябва да бъдат заменени със санкции”, счита евродепутатът Джамбазки.

[ad id=”218001″]

“Над 2 милиона турци, родени в България или техните наследници в Турция, които доброволно са се отказали да бъдат част от държавата ни съгласно доброволните изселнически спогодби от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, които не са платили дори стотинка данък на страната ни през годините зад граница, ще могат да претендират да получат обратно българското си гражданство, според новия законопроект, внесен за пореден път от ДПС, който утре влиза в пленарната зала”, казва още вицепремиерът.

ВМРО – Българско национално движение са възмутени и подчертават, че стотици хиляди българи с изконно право да притежават български паспорти, които лелеят поколения наред за своята реална татковина България, са лишени поради административни пречки от това. Те изпращат децата си да учат тук с едничката надежда да станат част от своя народ, от който са били насилствено откъснати, по силата на международни договори и завери на т.нар. Велики сили, коментират ВМРО.

“В ход е план за неоосманистки ренесанс на Балканите. Няма как да допуснем това. Уважаеми депутати, не забравяйте едно – България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват. Не продавайте българския национален интерес.”, завършва обръщението си Каракачанов.

“Предложеният от ДПС законопроект, за “възстановяване” на българско гражданство на лица с турско такова е неприемлив, недопустим и нагъл. Така ДПС се връща в лоното на активната антибългарска политика на диктатора Ердоган”, допълва зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

“Тези лица са избрали своята Родина и нейното гражданство. Опитът им да придобият българско гражданство е част от агресивната политика на диктатора Ердоган, които се стреми да изгради своя пета колона в България и ЕС. Това е турската пета колона в България”, смята Джамбазки.

[ad id=”236480″]

“По този начин Ердоган се намесва отново недопустимо във вътрешните работи на Република България. Това поставя отново въпроса за прекратяването на лицемерието и слагане на край на преговорите с Турция за членство в ЕС”, смята той.

Джамбазки допълва, че това е и позицията на германския канцлер Ангела Меркел по време на нейната кампания. “Позиция, която напълно съвпада с последователно защитаваната теза на ВМРО в Европейския парламент”, коментира още Джамбазки. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Няма информация за загинали или пострадали български граждани при силното…