Влиятелен британски министър атакува българите, иска да ограничи правата им на Острова

„Не е правилно хора от България и Словения да идват във Великобритания без никакви ограничения и автоматично да имат права, каквито хората от Бангладеш или Сингапур нямат“.

Това пише британският министър Майкъл Гоув в статия за изданието „Дейли мейл“ (dailymail.co.uk). В нея се очертават бъдещите планове на управляващата Консервативна партия, ако спечели парламентарните избори във Великобритания на 12 декември.

Майкъл Гоув отговаря за Брекзит в британския кабинет. Той е сред влиятелните политици в управляващата Консервативна партия.

Гоув твърди, че не било честно хората, идващи от европейски страни, да имат достъп до безплатното британско здравеопазване, докато останалите имигранти чакат по около 5 години и плащат такси, за да бъдат допуснати до системата.

Консерваторите обещават да реализират Брекзит в края на януари следващата година. След това щели да премахнат преференциалното положение на европейските граждани, сред които и на българите. Планират въвеждането на нова имиграционна система от 2021 година. При нея всички чужденци ще бъдат оценявани чрез точкова система, за да получат виза. Идеята е в страната да влизат само лица, които имат предложение за работа или са приети да следват.

За имат достъп до британското здравеопазване – чужденците, сред които и българите, вече ще плащат такса от 625 паунда или здравна застраховка. Това планират от управляващата Консервативна партия.


image0 (9K)