НАЙ-НОВИ:

Владимир Путин: Време е за истинска среща с Тръмп

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че е назряло времето за истинска среща с американския му колега Доналд Тръмп и изрази съжаление, че Тръмп е анулирал планираната им среща в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес, съобщиха Франс прес и ТАСС.

“Жалко, че не успяваме да проведем пълноформатна среща. Предполагам, че отдавна е назряло времето за такава среща. Това е свързано с въпроси за стратегическата стабилност, особено след като президентът /на САЩ/ обяви за намерението на Съединените щати да излязат от Договора за ракетите със среден и малък обсег”, заяви Путин на пресконференция в аржентинската столица.

Той изрази надежда, че ще се срещне с американския си колега когато Тръмп бъде готов за това.

Путин съобщи, че е имал кратък разговор с Тръмп в кулоарите на срещата на върха.

“Ние, както се казва, разговаряхме на крак, както правят всички там /на срещата на върха/”.

Той отбеляза, че е отговорил на въпросите на Тръмп за инцидента в Черно море, при който руските сили задържаха миналата неделя украински кораби и техните екипажи.

“Той /Тръмп/ има своя позиция по този въпрос, аз имам моята. Всеки остана на своето мнение, но във всички случаи аз го информирах за нашето виждане за този инцидент”, заяви руският президент. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Комисията за защита от дискриминация (КЗД) установи дискриминация в статия на…