НАЙ-НОВИ:

Високопоставен представител на Европейския съюз е дал положителна проба за новия коронавирус

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи днес, че е дал положителна проба за новия коронавирус, предаде агенция “Ройтерс”.

“Бих искал да ви информирам, че тестът ми за Covid-19 даде положителен резултат. Аз съм добре и в добро състояние на духа. Следвам нужните инструкции, както и моят екип”.

Това написа Барние в социалната мрежа “Туитър” и допълни: “Моето послание към всички засегнати или понастоящем изолирани: Ще излезем заедно”.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде изследвана за коронавирус, тъй като е била в контакт с Мишел Барние, съобщи говорителят на Комисията Ерик Мамер:

“Председателката Фон дер Лайен се срещна с Мишел Барние за последен път преди две седмици. До днес тя не показва симптоми и по тази причина продължава работата си.

Естествено, тя ще бъде изследвана след тази новина. За момента обаче дейността й продължава така, както е предвидено. Същото може да се каже и за останалите еврокомисари”, каза Мамер.

Той допълни, че всички служители, които са били в контакт с Барние, са помолени да предприемат необходимите мерки. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Шоуменът Слави Трифонов обяви по телевизия 7/8, че дарява 100…