Вижте кой е съпругът на Мария Габриел

Мария Иванова Габриел (по баща Неделчева) е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия от 2009 г. От 2012 година е заместник- председател на ЕНП Жени, както и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. От 2014 година е ръководител на българската делегация в групата.

[ad id=“263680″]
Българската евродепутатка, Мария Неделчева и Франсоа Габриел се женят през 2012 година,  на сватбата им кумува лично един от лидерите на ЕНП,  Жозеф Дол.

Габриел е от Страсбург, където е работил в кабинетите на кметицата Фабиен Келер и политика Робер Гросман от 2002 г. до 2007 г. След това е бил ръководител на кампанията на Жозеф Дол през 2009 г., който оглавява групата на Европейската народна партия (ЕНП) до 2014 г. Габриел е смятан за един от най-приближените до Дол хора.

[ad id=“225664″]

Впоследствие Франсоа Габриел става сътрудник на евродепутата Арно Данжан по проблемите със сигурността и външните работи до февруари 2017 г., когато поема настоящия си пост в кабинета на Антонио Таяни. В момента Франсоа е част от екипа на президента на Европейския парламент, Антонио Таяни като съветник по външнополитическите въпроси за Балканите, Средиземноморието, Близкия Изток, наблюдателните мисии за избори и за връзките с градските власти в Страсбург, където е едно от двете седалища на Европейския парламент.

Франсоа и Мария Габриел имат един син Жан-Едуар, който е роден през 2015 година.

Източник: dir.bg


image0 (9K)