НАЙ-НОВИ:

Вие кажете кой е виновен: Пиян нападна полицай с вила, а той го простреля

Пиян рани с вила полицай, а той го простреля. Причина за спора е станал подаден сигнал за силно слушане на музика. След пристигането на първия патрул възниква напрежение. Наложило се полицаите да повикат подкрепление. Празнуващ се нахвърля на единия от служителите на реда с вила, което го принудило да използва стоп патрони, предаде Нова ТВ.

Инцидентът станал в нощта срещу 6 септември. Тогава се провежда традиционният панаир в Червен бряг.

Простреляният Борислав Методиев е настанен в болница. В ефира на „Здравей, България” съпругата му Фани заяви: „На 6 септември вечерта ни беше панаира. Аз се прибирах. Мъжът ми седеше на една маса и си беше пуснал музиката от втори етаж и си пиеше сам. Към 24 часа е дошъл полицай и му е казал да спре музиката. Той им казва, че я е намалил. След това идва един бус, много полицаи  и Жандармерия”. След  идването на подкреплението, Фани Методиева разказва, че мъжът ѝ е пребит, прострелян и след като влиза в къщата, за да избяга, отново е бит.

„Ние сме много уплашени, стреляха през целия двор, пръстите му мачкаха, ритаха го”, спомня си тя.

Синът ѝ, който също е бил вкъщи, също е бит. По-късно идва и семейството на дъщерята на Георгиеви.

Съпругата на простреляния признава, че и друг път е идвала полиция заради сигнали за силна музика.

Директорът на Областната дирекция на полицията в Плевен Красимир Начев обясни, че в двора на къщата е имало между 20 и 30 души.

„Полицаите са заплашвани, бутани, псувани. Обаждат се за подкрепление. Допълнителните полицейски сили са посрещнати с брадви, вили, нападнати са с камъни. В условията на неизбежна отбрана, колегите са произвели няколко изстрела със стоп патрони. Изслушах разказа на съпругата на така да се нарече потърпевшия, който няколко дни преди това е задържан да управлява нерегистриран автомобил без книжка. Има пострадал полицай. Обездвижена му е ръката. Има фрактура на палеца. Всички обитатели на дома са се държали изключително агресивно”, добави той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

По думите му простреляният и друг път е нападал полицай и има пет присъди.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара…