НАЙ-НОВИ:

Видин протестира, иска магистрала

Граждани на Видин излизат днес отново на протест с искане за строителство на магистрала до града, съобщава БНР.

Организаторите твърдят, че сроковете за изграждане на пътя Видин-Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март миналата година, не се спазват, а забавянето е с повече от осем месеца. Протестиращите настояват виновните да понесат отговорност.

Според Росица Кирова, председател на гражданско обединение „Единни за промяна“, не са направени предложения за промени в общите устройствени планове на общините Видин и Димово и затова се е стигнало до законодателна промяна.

„Кой ще поеме отговорност затова, че резултатът от желанието на видинските граждани и от желанието на българското правителство, до момента е нулев“, каза тя.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе категоричен, че не може да бъде упрекван. „Нито аз, нито община Видин не може да бъде обвинявана в някакви действия, с които е възпрепятствано или забавяне изграждането на магистралния път Видин-Ботевград“, смята той.

„Причината да се стигне до промени в закона за устройство на територията е правен казус, който досега не е имало за други отсечки в страната“, обясни министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

„А дали промяната в закона, която направихме е по дълга като процедиране в Народното събрание, или промяната на общия устройствен план може да се окаже, че е промяната на общия устройствен план е по дълго като процедура“, добави тя. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
"Вчерашният форум на ГЕРБ се занимаваше основно с ГЕРБ. Това…