Взрив тази нощ в Монтана! Срещу кого заложиха бомба?

Репортерът на Нова телевизия Биляна Борисова е един от жителите на кооперацията в Монтана, която тази нощ беше разтърсена от голям взрив.

„Всички в блока са добре, както и моето дете. Чу се много силен взрив, видяхме, че гори автомобилът на нашия съсед“, разказа кореспондентът на Нова, който се включи директно в ефир.

Припомняме, че бомба избухна около 3,15 ч. тази нощ в гаража на жилищната сграда в центъра на Монтана. В него е имало нов джип, собственост на известен адвокат.

„Вратата на гаража е изхвърчала на 10 метра“, поясни журналистката.

„Нашият семеен автомобил също е пострадал, стъклата ги няма и има смачкани ламарини. Пламъците са стигали до покрива. Разминахме се и с друг взрив, тъй като блокът е газифициран“, добави Борисова.

Апартаментът над гаража е силно пострадал. За щастие в него не е имало хора в момента на взрива.

„Чухме силен взрив, разтърсване, сякаш стана земетресение’, разказаха други живущи в кооперацията.

„Адвокат Красимир Босев днес има важно дело в София“, стана ясно още от думите на репортера. Босев предполага, че инцидентът е свързан с работата му. Точно преди седмица в същия блок е бил подпален третият гараж. Взривеният гараж също е трети, но от другата страна. Съседи предполагат, че между двата инцидента има връзка и че е възможно първият път бандитите да са объркали мястото.


image0 (9K)