Вещи, които не трябва да се държат у дома! Изпиват жизнената енергия

Дали сме нещастни или щастливи, всеки от нас иска да е здрав.

Доброто здраве зависи и от това как се чувстваме, какво е настроението ни. Стресът, забързаният начин на живот – това не просто ни прави нещастни! Доста често е причина и за някои от най-тежките и неприятни болести.

В животът ни се сдобиваме с различни вещи. Част от тези вещи ползваме, други – държим за всеки случай! Това са неща – паразити. Те не носят никаква радост, а освен това заемат ценно пространство у дома. Тези вещи правят иначе уютния дом претоварен и депресиращ.
[ad id=“225664″]

Отървете се от тези 6 ненужни неща, които не само ви правят нещастни –  буквално „изпиват“ добрата ви енергия:

1. Подаръци и сувенири

В началото може и да са влизали в употреба. След това са се изтъркали или счупили. Рамки за снимки, дребни фигурки, сувенири – някои от тях събират прах от десетилетия. Гледате ги, забърсвате ги от праха и осъзнавате, че не ви трябват вече, но въпреки това не ги изхвърляте. Кажете им „Сбогом!“ на никому ненужните сувенири.

2. Старите уреди

Това се отнася за уредите, които не вършат работа, но продължавате да пазите вашия VHS-плейър само за да изгледате сватбата, първия учебен ден на вече порасналото дете, това не е добре. Може да прехвърлите записа от касетата на диск. Представете си колко място ще се освободи, ако просто изхвърлите видеото. Същото се отнася за старите кабели, адаптери и всякакви видове кабели, които просто така пазите в чекмеджето.
[ad id=“225664″]

3. Парцали

Всякакви парцалки, прилежно събрани в найлонова торба гарантират светло бъдеще на молците, но не и на вашия дом.

4. Облекло

За много неща в нашия дом, но най-вече за облеклото важи едно старо, но златно правило. То гласи – ако не е влязло в употреба повече от година, значи трябва да замине на боклука.

5. Счупени съдове

Може и да не са счупени, а само леко пукнати. Изхвърлете ги! Така или иначе не стават за нищо. Има жени, които изпитват непреодолима нужда да купуват стъклени буркани.
[ad id=“225664″]

6. Периодични издания

Не е нужно да събирате нещо, което вече така или иначе е прочетено и не е актуално? Например, стари вестници, стари броеве на списания – светът се променя, а заедно с него и ние.

Винаги е време да се освободим от онова, което вече не работи или не ни трябва.


image0 (9K)