НАЙ-НОВИ:

Вечната младост вече е възможна!

Науката направи огромна крачка

Науката направи огромна крачка по пътя за постигане на вечна младост при хората. Американката Елизабет Париш е първия човек, който се съгласява да се намесят генетиците за да се проведат опити по спиране процесите на стареене при човека.

За да разберем същността на изкуствените промени, е необходимо малко да осветлим проблема със застаряването от гледна точка на
генетиката. Самият процес на стареене е вграден в нашата ДНК, и започва с процеса на намаляване на окончанията на хромозомите – така наречените теломери.Колкото по-стар биологично е един човек, толкова по-къси са теломерите му. По време на растежа на клетките се случва делене на ДНК, което се съпровожда от съкращаване на теломерите и това в крайна сметка води до стареене и клетъчна смърт.

В края на 2015 г. на Елизабет Париш е въведен генетичен материал, който прониква в ядрото на всяка клетка на тялото й, като по този начин трябва да предизвика конкретни промени и да увеличи дължината на теломерите. По този начин, според предположенията на учените, процесът на стареене ще бъде спрян и ще се осъществи общото подмладяване на организма.Като се има предвид факта, че резултатите от този експеримент могат да бъдат доста непредсказуеми, та дори и смъртен изход, Елизабет записва видео, в което дава съгласие за инжектирането и изразява мнението си за сериозността на генетичната намеса.

За въвеждането на генетичен материал тя дори трябвало да отиде в Колумбия, тъй като в Съединените щати такива експерименти с хора са забранени със закон.Учените вече обявиха първите резултати от експеримента. Засега всичко изглежда повече от оптимистично: биологичната възраст на Елизабет е намаляла с около 20 години.Това се изразява в състоянието на левкоцитите в кръвта й, както и в теломерите на хромозомите, които са се удължили, вместо да се скъсяват. Има и определени промени във външния вид на 45-годишната жена. Кожата й е станала по-еластична и се е подобрило състоянието на косите и.

Разбира се, засега е твърде рано да се правят окончателни заключения, но резултатите вече могат да се считат за пробив в областта на борбата със застаряването на човешкото тяло. Учените се надяват, че тази технология ще помогне на света в борбата с възрастовите заболявания, както и с някои генетични аномалии.

http://BNews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Не съм се интересувал от дейността на Петър Христов, силно…