Верея разтресе Лудогорец в Стара Загора

Верея спъна шампиона Лудогорец и спечели точка на клубния си стадион Трейс Арена. Срещата бе от 21 – я кръг на Първа лига.
В герой за Верея се превърна вратарят Генадий Ганев, който спаси куп удари на гостите.

В 12-ата минута Лукоки надбяга бранителите на Верея и опита да прокара топката покрай Ганев, но стражът излезе добре и изби. В 24-ата минута Марселиньо стреля от дистанция, но пак не затрудни Ганев, който улови без проблем.

В 30-ата минута Вандерсон шутира от границата на наказателното поле, но Ганев изби в корнер. След неговото изпълнение Недялков отклони с глава към Марселиньо, но бразилецът направи по-трудното и от метър-два не успя да уцели опразнената врата.

В 44-ата минута Марселиньо направи още един сериозен пропуск. Лукоки проби и центрира отдясно, последва разбъркване в наказателното поле, след което топката достигна до бразилеца. Той я овладя и стреля от пет метра с левия крак, но високо над вратата.

11 минути след началото на втората част Лудогорец бе близ до гол. Лукоки овладя центриране на Марселиньо и стреля с десния крак, но Ганев пак изби. Топката рикошира в крака на Вандерсон и излезе покрай десния страничен стълб.

В 71-ата минута Кешеру вкара топката във вратата, след удар на Горалски, но румънецът е бил в засада, което накара реферите да отменят попадението.

В последните минути на двубоя Вандерсон стреля на няколко пъти от различни позиции, но топка така и не пожела да влезе във вратата Ганев.Верея остава последен с 6 точки.


image0 (9K)