НАЙ-НОВИ:

Великотърновец плати годишната си винетка с жълти стотинки

[ad id=”263680″]

В знак на протест срещу лошите пътища в България, великотърновец плати годишната си винетка с жълти стотинки. В продължение на месеци Николай Василев събирал по една и две стотинки, докато събере нужните 97 лева за винетен стикер на автомобила си. Мъжът се надява и други да последват примера му, тъй като сега е периода, в който масово се купуват годишните винетки.

Николай Василев занесъл жълтите стотинки в пликове на касата в управлението на пътната агенция в старата столица. Казва, че така изразил гражданската си позиция срещу разбитите пътища в цялата страна.

[ad id=”225664″]

Николай Василев: “Решихме във вид на малък протест към агенция Пътна инфраструктура да си закупим винетен стикер с жълти стотинки – по една и по две. Общо около 6 500 бройки, на стойност 97 лева.
Близо два часа служителките на Областно пътно управление броили монетите, които им занесъл недоволният великотърновец. Николай казва, че съзнава, че затруднява служителките, които нямат никаква вина за дупките по пътищата, но се надява не само да го разберат, но, макар и негласно, да го подкрепят.
Първо да се извиня на жените, които работят в агенцията, и които броиха стотинките за около час и 45 минути. Те нямат никаква вина, че пътищата са в такова състояние – дупки, непочистени от снега, от пясъка. Просто усвояват се пари, но не за добро качество.”/БНТ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Ако търсите лесна тренировка за цялото тяло, която ще ви…