Великолепен Гришо! На финал в Бризбейн!

Григор Димитров се класира на финала на турнира в Бризбейн, детронирайки шампиона от миналата година Милош Раонич. Българинът изигра нов силен мач от началото на сезон 2017 и след успех със 7:6(7), 6:2 заслужено стигна до битката за трофея. На финала утре Григор ще спори с Кей Нишикори. Поставеният под №3 японец надви втория в схемата Стан Вавринка със 7:6(3), 6:3.

Финалистът от 2013 година Григор Димитров записа трета победа в четвъртия си мач срещу канадеца Милош Раонич. За последно двамата играха на Аустрелиън Оупън през 2014 година, а през миналия сезон трябваше да се изправят на полуфинал в Пекин, когато Раонич се отказа.

Григор, който е поставен под номер 7 в схемата на турнира в Бризбейн, демонстрира много силна игра днес и не остави шанс на Световния №3.

Статистиката след мача отчете изумително малкото 7 непредизвикани грешки на Димитров, 75% спечелени точки на първи сервис и нито една възможност на съперника му за пробив. Българинът завърши със 17 печеливши удари (4 аса).

За Димитров това е десети финал в кариерата му до момента и втори в Бризбейн след 2013 година, когато отстъпи на Анди Мъри.

На финала утре Григор ще срещне неудобния за него Кей Нишикори, който го е побеждавал неизменно в досегашните им три мача на ниво ATP. Миналата година на Мастърса в Канада Димитров успя да вземе първия си сет срещу японеца, който в момента е пети в световната ранглиста.


image0 (9K)