НАЙ-НОВИ:

Вежди Рашидов: ГЕРБ трябва да приеме 300 000 гласа от ДПС, ако така ще продължи да управлява

Ако цената на това ГЕРБ да продължи да управлява е да приеме 300 000 гласа от ДПС, то трябва да го направи. Това обясни министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за Нова телевизия.

Според него движението е подкрепило Пламен Орешарски като кандидат-президент, за да преброи гласовете си и да може след това да организира политическо брокерство на 300 000 гласа за втория тур.

“Да не се правим на ощипани моми. 300 000 гласа ще отидат там където каже ръководството. Медиите са на определени хора, за каква свобода говорим”, каза Рашидов.

Според него дори и приемането на гласовете от ДПС да изглежда морално укоримо, то това е част от политическата игра.

“Политиката е машина за управление и всякакви движения може да има. ДПС е българска партия, независимо дали ни харесва или не”, каза още Рашидов.

Според него днес ДПС депутатът Делян Пеевски вече не бил на гребена на вълната.

“Това е езикът на сделката. Не приемаме политиката на търгашество. Нашата подкрепа към кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева е непоискана”, коментира лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него Пламен Орешарски не е същинския кандидат на ДПС.

“Той е само стъпката на политическия казачок към ген. Радев. Търсят път към властта. Те нямат път към властта през дясното”, каза още Местан. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Стара Загора за първи път е част от европейската инициатива Europe…