НАЙ-НОВИ:

Вандали вилняли край Стария чинар в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 27 януари, са отчетени около 70 сигнала. Постъпила е информация в неделния ден за вандали, вилнели около къта за отмора до „Стария чинар“.

Екип на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ извърши обход на района, за да констатира щетите. Масивната беседка и барбекюто, които са разположени в близост до дървото, са устояли на набезите, но от по-малките 3 съоръжения за почивка – с маси и пейки, само едно е останало цяло.

В района са изпочупени и клони, като според общинската група, е посегнато и на вековния чинар. Емблематичното дърво е обявено за национална забележителност, а десетки природолюбиви старозагорци често се грижат за приветливостта на района, организирайки освежаване и почистване.
В социалните мрежи бяха публикувани снимки на счупени кошчета за отпадъци и в реновирания парк „Митрополит Методий Кусев“ ден по-рано. През почивните дни, сигнал е получен за счупени прозорци на общежитието на ПГ по строителство на ул. „Мусала“, както и за изкъртена входна врата на ПГОХ „Райна Княгиня“.
Оплакване има още от силна музика и заря от заведения в града, както и за липсващи контейнери за смет на обособените за тях места. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС. Оплакване е получено за дрифт с автомобили на паркинга до езеро „Загорка“.
За бездомни кучета е съобщено в района на парк „Митрополит Методий Кусев“, кв. „Три чучура – юг“, както и в жилищен блок №135 на ул. „Генерал Гурко“. Сигнал е постъпил и за умъртвени безпризорни кучета в кв. „Самара -3“, до блок №12. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Оплакване е постъпило от силен лай на домашно куче в кв. „Казански“.
След сигнали е отремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти и изсъхнали клони на дървета. Възстановени са пътни знаци.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В Първо РУ - Стара Загора дошъл 87-годишен старозагореца, който…