Валери Симеонов: Или ще спра шума в курортите, или напускам!

Само една малка хотелиерска организация от „Слънчев бряг“ е срещу битката с шумните заведения, всички други ме подкрепят, заяви вицепремиерът

[ad id=“225664″]

„Идва сезонът на оставките!“ Така вицепремерът Валери Симеонов коментира неочакваната оставка на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Той си тръгва от правителството, тъй като не е успял да се справи с протеста на родителите с деца с увреждания.

Оставката на Бисер Петков е приета от министър-председателя Бойко Борисов, поясниха от Правителствената информационна служба.

[ad id=“263680″]

За рокадите във властта Валери Симеонов разбра по време на участието си в предаването в „Лице в лице“ по бТВ, където той съобщи последните новини около битката му със шумните заведения по курортите.

Валери Симеонов разби на пух и прах дейността на министър Ангелкова, показвайки заповеди, с които тя е узаконявала заведения по плажа. На въпрос на водещата дали иска оставката й, Валери Симеонов многозначително отговори: „Явно идва сезонът но оставките!“ Но отказа да се произнесе персонално за Ангелкова.

[ad id=“236993″]

Вицепремиерът изрази подозрения, че тя защитава крупните наследници на мутренските групировки, които са изградили огромни заведение на плажа на Слънчев бряг. Като аргумент той посочи фактът, че в свои изявления Ангелкова оспорва всички нарушения, открити при проверките на различни институции.

Конкретно за „Слънчев бряг“, вицепремиерът съобщи, че срещу промените в Закона е единствено една организация, която обединявала 6-7 хотела. Всичко останали организации ме подкрепят, заяви Валери Симеонов, след което изреди дълъг списък от неправителствени организации.

[ad id=“218548″]

Попитан каква е целта на неговите акции по морето, Симеонов каза, че се бори да направи българският туризъм по-доходоносен и да подобри условията на труд на предлагащите туристически услуги. „И най-вече искам да се спазва законът в големите курорти, където в последните десетилетия вече се е наложило беззаконието“, уточни вицепремиерът.

[ad id=“236999″]

Валери Симеонов подчерта, че или ще докара до край своята битка срещу шумовото замърсяване по курортите, или ще напусне.


image0 (9K)