Валентин Касабов: Лумпени и мутри блокират пътищата!

„Вижте за какво става въпрос – кои са и какви са тези, които протестират. Голяма част са лумпени, другата част са мутри.” Това каза депутатът и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов пред репортери в Народното събрание по повод демонстрациите в страната през последните дни, пише „Флагман“. Той уточни, че говори за тези, които блокират пътищата и магистралите.

По отношение на протеста на майките Касабов попита: „Кои са майките? Доколкото знам, малка част от майките са на протеста. Другите ги няма. Други се правят на майки и т.н., които не са.”

След въпрос какво мисли за коментарите, че „системата убива за 1200 лева на месец”, депутатът изрази недоумението си. Касабов припомни, че се увеличават пенсиите, както и че част от тях ще получат коледни добавки. „Тези пари убиват ли или създават радост? Това правим, така че няма нужда от тези провокативни въпроси”, добави депутатът.

След това коментар направи колегата му от НФСБ Петър Петров по друга тема. Той заяви, че е бил цитиран неправилно от медии – че децата с увреждания трябвало да се отглеждат в домове.

„Какви са тия домове, какви са тия комунистически истории, моля ви се”, възропта Петров и обясни: „Аз казах следното и ще го повторя. Смятам, че е правилно това, което се прави в момента – децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си влезе в своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръце на специалисти – специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават възможност на родителите да се трудят, защото аз зная какво е това, да си с човек в неравностойно положение”, коментира Петър Петров. Той гледал три години майка си, която била с деменция и на 90 години всъщност била като дете.

Петров добави: „Трябва да се даде възможност на тези родители, да могат да дадат децата си в ръцете на специалисти, които да ги развиват. Аз съм правим проекти с такива деца.”


image0 (9K)