НАЙ-НОВИ:

Важна новина за техническите прегледи, която касае всеки настоящ или бъдещ собственик на кола!

Всеки шофьор или кандидат-купувач може да провери онлайн дали избраният автомобил има валиден технически преглед. Това може да стане на сайта на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в секцията за справки, пише “Телеграф”.

Макар услугата да действа от години, много от гражданите не са наясно , че тя съществува. За целта трябва само да се въведе регистрационният номер на возилото и номерът на стикера, залепен на предното стъкло. “Целта е удобство, ако удостоверението за преглед не е във вас, може да си направите справката през сайта”, обясняват от “Автомобилна администрация.

Източници разкриват, че шофьори, които с години не са си плащали данъците на колите и не могат да минат преглед, си поръчват фалшиви стикери.

Дори изпълнението на ментето да е изключително професионално, измамата също може да лъсне, ако бъде въведен номерът на запаления стикер и този на автомобила. Водачите трябва да са наясно, че от догодина вече няма да могат да минат технически преглед и ако имат неплатена глоба за шофиране без винетка.

Наказанието да не можеш да минеш проверка за изправността на возилото ще важи до момента, в който водачът погаси задължението си. Междувременно от Пътна полиция предупреждават, че на 1 януари се очаква засилен трафик към столицата.

http://BNews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за…