Важна информация за българите, които пътуват за Гърция, Великобритания и други страни

Докато в България се радваме на топло време в края декември, студове и снегове блокират пътища, летища и пристанища в Европа и САЩ.

[ad id=“263680″]

Във Великобритания 300 пътници бяха блокирани цяла нощ на летище „Станстед“ в Лондон. Сред отменените полети са от и до България.

Местни медии описват положението на летището като „пълен хаос“ заради проблемите с презаверяването на билети и дългите опашки. Днес снеговалежите спряха и полетите са възобновени, но се очакват закъснения.

Друго лондонско летище – „Лутън“, също очаква закъснения.

Поради силни бури в Йонийско море Гърция спря движението на кораби и фериботи от пристанищата Патра и Игуменица. Без фериботна връзка са островите Корфу, Кефалоня и Закинтос. В Егейско море се очакват силни бури, поради което се очаква и там фериботите да спрат.

Пътна полиция в южната ни съседка съобщава за забрана за движение на тежкотоварни автомобили от утре. Още от днес е увеличено присъствието на полицейски екипи. Очаква се силен трафик по цялата пътна мрежа. Според прогнозите – студеното време със сняг и дъжд в Гърция, ще продължи до събота.

[ad id=“225664″]

Студена вълна парализира не само Европа. Някои американски щати като Охайо също бедстват, а Канада е скована от рекордно студена вълна. Части от Япония също са блокирани, а нивото на снега там надхвърля метър.

В България прогнозата за времето е за предимно хубаво време с положителни температури.


image0 (9K)