Важен успех за баскетболистите на Берое

Берое записа изключително важна победа в Националната баскетболна лига над Рилски спортист. За трети път през сезона беройци надделяха над опонента си от Самоков, този път с 84:77.

Резултатът бе открит със зрелищна забивка на Терънс Дженингс, след което беройци имаха надмощие в първите минути. Това им донесе и спечелване на първата четвърт с 26:20, което си остана и най-голямата преднина за тима чак до края на третата четвърт. В следващите 10 минути картината бе противоположна. Гостите от Самоков бяха по-ефективни в атака, благодарение най-вече на силните изяви в подкошието на центъра си Малик Диме, който тормозеше с постоянните си забивки и борби под коша тима на домакините. Съдийската тройка на няколко пъти изнерви публиката в Стара Загора с някои свои отсъждания, но това не се отрази толкова на играта на двата тима, които се оттеглиха на почивка при равенство 43:43.

Третата четвърт бе повторение на първата. Беройци отново взеха инициативата и с няколко страхотни тройки на Конър Франкамп успяха да поведат с 69:62 10 минути преди края. Последната част се разви по прекрасен начин за старозагорци. За 5 минути игрово време Рилски отбеляза едва един кош, докато 3 точни попадения на зелените донесоха най-голямата преднина в мача – 13 точки при 77:64. Тази разлика бе достатъчно комфортна за домакините, които си осигуриха спокоен край на срещата, дошъл при резултат 84:77.

Най-резултатен за Берое за пореден път през сезона стана Конър Франкамп с 28 точки, Сашо Янев добави 17, гарнирани с 8 борби, а Трентън Когинс записа впечатляващите 10 асистенции. За Рилецо Малик Диме направи дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби, а също 17 пункта отбеляза и бившият играч на Берое Евгени Хаджирусев.

С този успех нашите гледат все по-уверено към второто място в Лигата. Беройци имат 32 точки, с колкото е и Балкан, но тимът от Ботевград е и с мач по-малко. В четвъртък от 18 часа Берое гостува на Академик Правец.


image0 (9K)