Вавринка отново се изпречи на пътя на Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира „Мастърс“ 1000 в Синсинати в първия кръг на основната схема с двубой срещу швейцареца Стан Вавринка.

Двамата играха и през тази седмица в първия кръг на турнира „Мастърс“ 1000 в Монреал, като успеха тогава бе за Вавринка.

Ако този път българинът се наложи над трикратния шампион в турнирите от „Големия шлем“, във втори кръг го очаква сблъсък с грузинеца Николоз Басилашвили или квалификант.

В третия кръг потокът на Димитров се пресича с този на Роджър Федерер. Големите имена в евентуални четвъртфинали и полуфинали в горната част на схемата са тези на Стефанос Циципас и водача в световната ранглиста Новак Джокович.

В долната част на схемата попаднаха Рафаел Надал, Доминик Тийм, Александър Зверев, Кей Нишикори, както и завръщащия се след контузия Анди Мъри. Британецът ще играе в първия кръг с французина Ришар Гаске.

Турнирът в Синсинати, който през 2017 година бе спечелен именно от Григор Димитров, има награден фонд от над 6 милиона долара.


image0 (9K)