Бързият влак Русе – Варна се ударил в ледена пряспа

Вчера бързият влак № 9623 от Русе за Варна, който е тръгнал от Русе в 16:20 ч., е престоял в участъка между гарите Самуил и Висока поляна.

[ad id=“225664″]

Престоят е бил вследствие на ударена заледена пряспа, поради което е възникнала повреда в локомотива. Композицията е изтеглена в гара Самуил, където за пътниците са осигурени храна и топли напитки до изчакването на дизелов локомотив от Варна, който да обслужи влака, пише Varna24.bg.

Въпреки независещите от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД обстоятелства, предизвикани от тежката зимна обстановка, както и усилията на персонала за пътниците да бъдат осигурени нормални условия за престой, националният железопътен превозвач ще обезщети всички свои клиенти, пътували с този влак.

[ad id=“236993″]

Поради  големия престой в гара Самуил, на всички пътници от бърз влак № 9623 от Русе за Варна ще бъде предоставена възможността да получат билет за избран от тях маршрут за пътуване с влак в страната.

Пътуващите с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД могат да получат своята компенсация на билетните каси във всяка една гара, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак от Русе за Варна на 26.02.2018 г.
dunavmost.com


image0 (9K)