НАЙ-НОВИ:

Български полицай е ранен при безредиците в САЩ

Български полицай е ранен при безредиците в САЩ. От съображения за сигурност името му се запазва засега в тайна, съобщава “Монитор”.

“Във връзка с престъпните орди, които страхливо крият себе си зад названието “протестиращи” и сеят смут и хаос в голямите градове на Америка, Българо-Американска Полицейска Асоциация (Б.А.П.А.) иска да ви уведоми, че ние също сме в средата на тези събития и правим всичко възможно да опазим реда.

В Минеаполис и Атланта е страшно! Протестиращите напълно подивяха. Наш член, който пожела анонимност, беше наранен вчера със стъклена бутилка, но ще се възстанови напълно. Всички са малко изморени, но в типичен български дух казват, че са добре.

Всички работим удължени смени и почивните дни са ни прекратени”, пишат българските полицаи в САЩ.

В пост във фейсбук страницата си от B.A.P.A. БГ полицаите се обръщат към всички свои познати с думите: “Призоваваме ви да се пазите и като цяло да поддържате полицията. Също така и нас, вашите братя и сестри, които работим в органите на реда в този труден момент. Ние винаги бихме направили същото за вас! Молим ви да бъдете в безопасност и да подкрепите нас, вашите братя и сестри на реда, ние несъмнено ще направим същото за вас!“.

Кръв безкрай на протестите в САЩ! Жертвите растат, журналисти от “Ройтерс” са ранени Един е загинал, петима са получи огнестрелни рани в събота по време на протестите в Чикаго, предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис на 25 май. Това съобщи вчера телевизия Ен Би Си. По данни на местните власти 240 души са били задържани, а над 20 полицаи са били ранени при сблъсъци с демонстранти.

От четвъртък насам в демонстрациите, прераснали в прояви на насилие в много американски градове, са били арестувани 1400 души, съобщават американски електронни издания.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Министър-председателят на Армения Никол Пашинян, който има днес рожден ден,…