НАЙ-НОВИ:

Българския кандидат за еврокомисар, Мария Габриел ще бъде изслушана от Европейския парламент на 20 юни в Брюксел

Кандидатът за еврокомисар, Мария Габриел ще отговаря на въпросите на евродепутати във вторник от 16.00 часа българско време при съвместно заседание на парламентарните комисии по индустрия и култура. Към тях ще се присъединят депутати и от комисиите по вътрешен пазар, вътрешни работи и юридически въпроси, защото те също имат отношение към определения ресор за българката – “Цифрова икономика и цифрово общество”.

В продължение на 3 часа Габриел трябва да убеди колегите си, че има обща компетентност да бъде евокомисар и конкретно – че е способна да изпълнява задълженията си в сферата на дигиталните технологии.

[ad id=”225664″]

Българската кандидатка вече е получила 8 писмени въпроса, на които трябва писмено да отговори преди устната беседа на 20 юни. Сред тях има питане за графика, който ще следва Габриел като бъдещ комисар по приоритетите за изграждането на цифровия единен пазар в Европа, как ще опази себе си и подчинените ѝ служби от лобистки натиск или как ще допринесе за независимостта на медиите в ЕС, както и за предпазването от “фалшивите новини”.

За да получи положителна оценка, Мария Габриел се нуждае от подкрепата на поне 2/3 от членовете на групите в Европейския парламент. Резултатът от изслушването ще стане ясен едва на следващия ден – 21 юни, когато решение ще вземат координаторите на парламентарните комисии.

Източник: offnews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Неподходящи храни, замърсяването на околната среда, лошите навици, а и…