Българският актьор с 81 роли в Холивуд

Велизар Бинев е син на големите български актьори Николай Бинев и Домна Ганева.

Той е роден в София на 8 март през 1967 г. Израства зад кулисите на Младежкия театър и следва пътя на родители си в театъра и в киното.

Казва, че никога не е бил привилегирован заради това, че е син на Николай Бинев, по-скоро обратното.

„Осем години запълвах дупки в Сатиричния театър. Когато някой актьор беше болен или замине за Америка, викаха мен да го заместя. Това ли е привилегията да си син на Николай Бинев“, сподели Велизар Бинев пред Ива Софиянска-Божкова в предаването „Събуди се“ по NOVA.

http://www.vbox7.com/play:b0b970d1a5

„Радвам се, че изградих кариера в холивудско кино, защото там никой не знаеше кой съм. Всичко, което съм постигнал в този живот, съм го направил сам“, допълни актьорът.

велизар бинев

Велизар Бинев има над 80 роли в американски продукции и едва 2-3 в български филми и сериали.

Шегува се, че погрешка са го снимали в два български сериала.

Първият американски филм, в който участва е „Мост на дракони“ с Долф Лундгрен, в който изпълнява ролята на шивач. Споделя, че едни от най-вълнуващите му срещи са със сър Бен Кингсли и Кейт Бекинсейл.

Списъкът с хора, с които си мечтае да снима някой ден никак не е малък, но за негова изненада среща двамата от тях именно в София.

„На ул. „Стефан Караджа“, излизам от дома си по чехли, за да изхвърля боклука и се разминах с Уилям Дефо и Рей Лиота. Мислех, че това не може да е истина“, разказва Велизар Бинев.

В момента преподава кино и актьорско майсторство в школа на 15 души, която ще продължи три месеца.

Източник: Вести


image0 (9K)